NIEUWSBRIEF

Wil je liever deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan uit via unsubscribe onderaan deze nieuwsbrief.

Alvast hartelijk dank!
FACEBOOKPAGINA

Tao Teaching Amsterdam heeft ook een
Facebookpagina. Voor het laatste nieuws & inspiratie: like mijn facebookpagina
 
   

 

TAO TEACHING AMSTERDAM SHOP   
De meditatie cd 's zijn nog te bestellen. 
Trots, dankzij Universal Healing Tao , kan ik jullie bieden:
3 Innerlijke glimlach meditaties, 3 innerlijke klankenmeditaties, 6 beschermende en vitaliserende meditaties.

CD 1:Meditaties:  Innerlijke Glimlach  1,2
CD 2: Meditaties: Helende Klanken 1,2
CD 3: Meditaties: Innerlijk kind, Innerlijk landschap
CD 4: Meditaties: Emotionele Balans, Het Gouden ei 
Ze kosten 10 euro per stuk, 20 euro voor 4 cd's. 
   

Daarnaast hebben we ook bamboehitters te koop. Hiermee verwarm en open je je huid,  bindweefsel, pezen en botten. Ze kosten 20 euro, excl. verzendkosten. Tenslotte zijn ook  jade-eieren voor de vrouw verkrijgbaar, voor 45 euro,voor leeringen 25 euro excl. verzendkosten.

VERKOOP 
De cd's zijn te koop via mijn website of per mail.


 


  

  

Join Our Mailing List
MEI 2014
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF

   "GAZING"  

SUN GAZING, SEA GAZING, COLOUR GAZING & ART GAZING  

 

 

Waarom is het van belang dat we 'gazen'? 

Vorig zomer seizoen schreef ik in mijn nieuwsbrief over Sun Gazing. Het staren in de ochtend- en avondzon zet de pijnappelklier en hypofyse aan tot het opnemen van LICHT. Door de klieren wordt het licht in je hele systeem verspreid. Dit geeft vitaliteit en verjonging. Je kunt het 'staren ook toepassen in de natuur of bij het kijken naar kunst.  

Staren maakt poorten in de zintuiglijke wereld naar de niet-zintuiglijke wereld. Staren zet je even in een versmelting van jezelf met het Al. Staren maakt je rustig en stil. Staren haalt je uit je dagelijkse kleine of grote beslommeringen.  Staren geeft soms kleurervaring, geluidservaring of geurervaring. 

 

Vijf jaar geleden liep ik met mijn man in droeve stemming langs de kustlijn van Catalunia. Zijn Oom Eda, waar hij een speciale band mee had, was net overleden in AustraliŽ. Ik luisterde naar de zee en naar zijn innerlijk verdriet. Het was stil. De zee ook. Het staren begon het van mijn hart en brein over te nemen. Plotseling werd ik overvallen door een intense kleur die op karmijnrood leek. Het stroomde vanuit mijn hart rondom mij. Het strekte ver en ver uit naar alle kanten. Ik begreep niet waar het vandaan kwam. Het kwam uit mij. Het gevoel was van een overweldigende blijheid. Alsof de "hemel" even in mij was. En de stilte.   

 

Hoe werkt het? 

Gazen werkt door niet te focussen, door te kijken vanuit een "wide angel view", het kijken vanuit je achterhoofd. Eigenlijk kijk je vanuit je hypofyse en pijnappelklier, die onlosmakelijk met je derde oog verbonden zijn.

Het lukt ook het beste aura's te zien bij mensen, dieren, planten of stenen als je er vaag boven staart. Als je niet focust. Als je niets wilt. Als je niets verwacht. Als je de controle los laat.

 

Je kunt het staren ook toepassen bij kunst kijken en muziek luisteren. Je opent jezelf voor een andere dimensie, de dimensie van de schilder of musicus, de dimensie daar achter van de vormkracht of van de muziek. Zo kan het staren een hulp worden bij mediteren, bij stil worden en bij innerlijke ruimte scheppen.

 

Een andere "staar" ervaring was zo'n 15 jaar geleden. Ik zat in een bus vol musici. We waren op weg naar een optreden in Pisa, ItaliŽ. Ik staarde over de hoofden van de musici suffig het landschap in. En daar was het weer. Die intense kleurervaring. Nu kwam de kleur van achteren door mijn hart als helder teer groen licht. Veridian Green. Dit soort ervaringen kun je nauwelijks in woorden vatten. Liefde was alom. Ik voelde de Grote Liefde. Het kleine vol jaloezie, ergernis, afwijzing, respectloosheid gleed even van me af.

  

Staren is in de zomer een heerlijke bezigheid. Staren is in de zomer makkelijk en moeiteloos. Natuur is alom. De blauwe Chi hemel, het heldere water, het sappige groen, het zuivere wit en het warme rood. Even zijn in het zomerse hangmat gevoel.

 

Hier nog wat sites met meer gegevens over de invloed van staren in de blauwe hemel op onze ogen en sungazing:

-http://www.sungazing.com/

-http://solarhealing.com/

-http://www.sungazing.eu/

-http://yogikanna.com/sungazing/  

 

 

Warme lente groet,

Ilona Botterweg

 

 

ROOSTER 2014 TAO TEACHING AMSTERDAM
   

In mei en juni geef ik nog een aantal lessen in het stil worden in mijn meditatielessen. Ook zal ik buiten in het Amstelpark wat beginners Tai Chi geven, die je energie aanzetten, je kracht geven.

 

 

DATA

Meditatieles 

6,13 en 20 mei van 18-19 uur in het Tao Huis. Kosten 20 euro

 

Bekkenbodemles voor vrouwen

5,12,19 mei van 10-12 uur voor beginners Tao Huis. Kosten 45 euro

 

Werken met het Jade-ei voor vrouwen 

6,13,20 mei van 19.30-21.30 Tao Huis, kosten 45 euro

 

Buiten Qi aantrekken, adem Qigong, Tai Chi voor beginners, kungfu  

Op de zaterdagochtenden in het Amstelpark, verzamelen 10 uur bij de ingang van het Rosarium 10 euro per les van anderhalf uur.  

 10,17, 24 mei , 14,21 juni. Opgave per mail met mobiel nummer (ivm weersomstandigheden):info@taoteachingamsterdam.nl 

 

Sungazing -- Why I Stare At The Sun  | in5d.com 
Sungazing -- Why I Stare At The Sun | in5d.com

 

OPGAVE EN MEER INFORMATIE: info@taoteachingamsterdam.nl

 
RETRAITES
 
SPANJE  TAO WEEK: DE VIJF ELEMENTEN
31 MEI - 7 JUNI 2014  NOG 3 PLAATSEN VRIJ!
 
Kom heerlijk uitrusten en opladen!  We trainen op de vulkaan, in de zee, in de bergen en pijnbomen onder de stralende chi hemel d.m.v. ademoefeningen, qigong (energie in beweging brengen), meditaties en kennisoverdracht over de 5 elementen types en natuurlijk heel veel rusten en genieten!
Locatie Cadaques, Catalunia aan zee en aan de voet van de PyreneeŽn, veel zwem en wandel mogelijkheid.
Reis: zelf vliegticket regelen Amsterdam/Barcelona, daar bus nemen direct naar Cadaques. Je kunt ook met elkaar een auto huren, dan kun je ook naar Gerona/Barcelona vliegen dat is dichterbij.

Kosten: Huis huur 200 euro, cursus 200 euro. Warme vegetarische maaltijden: 10 euro per dag , gekookt door kokkin MoÔra excl. Materiaal 10 euro per dag

Max 10 deelnemers, partners zijn ook welkom

ZUID TSJECHIň: ZINGEN, WANDELEN & QIGONG 
2-9 AUGUSTUS 2014


Midden in de prachtige natuur van het Boheemse woud gaan we de hele week de stem trainen, zingen en wandelen. 's Avonds rond het kampvuur, onder de sterrenhemel, stemmen we af op elkaar en genieten we van elkaars gezelschap.  

Het Wereld Natuurfonds riep dit gebied in Zuid-TsjechiŽ uit tot Internationaal Biosfeerreservaat en als ťťn van de allermooiste natuurgebieden van Europa.
Victor zal zich voornamelijk met de stem/zangvorming en het uitgebreide koorrepertoire bezighouden. Ilona Botterweg verzorgt in de vroege ochtend de beweging ( QiGong) en ademhalingsoefeningen.

OPGAVE EN MEER INFORMATIE: info@taoteachingamsterdam.nl
Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,

Copyright © 2012. All Rights Reserved.

This email was sent to dimi3_@msn.com by info@taoteachingamsterdam.nl |  
Tao Teaching Amsterdam | Gerrit van der Veenstraat 131 b | Amsterdam | Netherlands