FACEBOOKPAGINA

Tao Teaching Amsterdam heeft ook een
Facebookpagina. Voor het laatste nieuws & inspiratie: like mijn facebookpagina
   BASIS ZATERDAGEN

   

Zaterdag 13 september 

"Zacht hart, moeiteloze glimlach "

 

 

We zullen deze ochtend gebruiken om te ervaren wat het is om moeiteloos te leven. In een makkelijke glimlach "stand" te zijn. Meditaties en zachte qigongs zullen ons helpen.

Als ons hart ontspant, ontspant ons hele systeem. Als ons hart ontspant, ontspant ons masker, onze amygdala's achter onze slapen. Als ons hart ontspant komt er ruimte in ons en worden we aangenamer voor onze omgeving. Als ons hart ontspant komen we in een respectvolle en dankbare modus.

We sluiten de ochtend met een krachtige ijzeren hemd vorm, zodat de ruggengraat, ons skelet ons moeiteloos draagt.

 

Zaterdag 4 oktober

"Balanceren van  
overtollige emoties"

We zullen deze ochtend gebruiken om onze emoties te ontkrampen en te balanceren naar een midden positie. De innerlijke glimlach wordt hier ons hulpmiddel samen met zachte klanken en meridiaan strekkingen.

Als de vijf elementen in ons: lucht/licht, water, hout groeikracht, vuur en aarde, gaan samenwerken elkaar gaan balanceren, dan groeit onze innerlijke rust en levenskracht, dan word je een milt en harmonisch mens, dan wordt je leef omgeving ook harmonischer , rustiger en stromender.

 

Zaterdag 1 november

"In je centrum staan "

We zullen deze ochtend gebruiken om ons te centeren, om ons centrum te ervaren. Ons centrum is onze tantien, onze buik. Als je gespannen bent of in stress leeft dan stijgt je energie naar je hoofd. Dan wordt je hoofd verhit. Door je buik krachtig te maken, je Tantien kracht te vergroten, vergroot je Chi en wordt je hoofd leeg en helder.

Als je buik warm is, wordt je hoofd koel en worden je emoties rustig. Je kunt dan helder en daadkrachtig in het leven staan. Je straalt rust uit en innerlijke kracht. We zullen ook werken aan het versterken van de bekkenbodem.

 

Zaterdag 22 november

"Het laten stromen van de energie"

We zullen deze ochtend gebruiken om te leren onze energie te laten stromen door het hele lichaam. We gaan het achter vuurkanaal op de rug openen en het water voorkanaal aan de voorkant van het lichaam dmv energetisch werk, klanken en qigong.

Als onze zogenaamde "Kleine Hemelkringloop"geopend is wordt het hele lichaam doorstroomt. Iedere cel wordt dan aangeraakt met lucht, licht en leven.

 

 

Praktische info

Data:    13/9, 4/10, 1/11 en 22/11   
Tijd:       10-12.30 uur 

Leraar:  Ilona Botterweg  

met assistentie van Nanci Nievaard

Plaats:   Amsterdam, Tao Huis,

G.v.de.Veenstraat 131b

Kosten: 35 euro voor de  trainingsdag incl. materiaal, als je het niet kunt betalen even overleggen.

 

 www.taoteachingamsterdam.nl

www.taoschool.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

TAO TEACHING AMSTERDAM SHOP   
De meditatie cd 's zijn nog te bestellen. 
Trots, dankzij Universal Healing Tao , kan ik jullie bieden:
3 Innerlijke glimlach meditaties, 3 innerlijke klankenmeditaties, 6 beschermende en vitaliserende meditaties.

CD 1:Meditaties:  Innerlijke Glimlach  1,2
CD 2: Meditaties: Helende Klanken 1,2
CD 3: Meditaties: Innerlijk kind, Innerlijk landschap
CD 4: Meditaties: Emotionele Balans, Het Gouden ei 
Ze kosten 10 euro per stuk, 20 euro voor 4 cd's. 
   

Daarnaast hebben we ook bamboehitters te koop. Hiermee verwarm en open je je huid,  bindweefsel, pezen en botten. Ze kosten 20 euro, excl. verzendkosten. Tenslotte zijn ook  jade-eieren voor de vrouw verkrijgbaar, voor 45 euro,voor leeringen 25 euro excl. verzendkosten.

VERKOOP 
De cd's zijn te koop via mijn website of per mail.NIEUWSBRIEF

Wil je liever deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan uit via unsubscribe onderaan deze nieuwsbrief.

Alvast hartelijk dank!


 


  

  

Join Our Mailing List
JULI 2014
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF
ZOMERSE VERVELING EN DE VERVELINGSBESTRIJDINGSINDUSTRIE

 

Zoals het staren in het niets, het staren in de op of ondergaande zon,  of het staren naar kunst ons kan laten zinken in een dimensie achter de waarneembare wereld, zo kan de verveling ons een laagje dieper in ons zelf doen openen.

 

"Rijk of arm, iedereen zal onvermijdelijk door verveling worden gekweld. Alles gaat vervelen, werk, vrienden, het huwelijk, de geliefde, het zicht uit je raam, je gedachten en jezelf. We zoeken ontsnappingsroutes: andere baan, woonplaats, bedrijf, land of klimaat. Of alcohol, kookles, drugs of psychoanalyse. Het helpt een tijdje. Tot je op een dag wakker wordt in een nieuw gezin met een ander behang, maar het zelfde lusteloze gevoel overvalt je.", aldus Joseph Brodsky. Zijn oplossing is goedkoop en helder: "Als de verveling je bezoekt, ga er dan in onder. Verdrink erin, ga tot de bodem. Het spiegelt de pure, onversneden tijd in al zijn zinloze, eentonige glorie. Het is je raam dat uitziet op de oneindigheid van de tijd".

 

Het inzicht dat je verveling niet moet verdrijven, maar je er aan over moet geven, wint terrein. De filosofen Lars Svendsen "Filosofie van de verveling", Wilhelm Schmidt "Handboek voor de levenskunst", Awee Prins "Uit verveling", Joke Hermsen "Stil de tijd" zijn enkele grepen uit de werken die de laatste jaren verschenen, die de waarde van verveling bepleiten. Werd verveling een eeuw geleden nog beschreven als een ziekte, een verderfelijke kwaal (Robbert Burton) in de Divinia Comedia van Dante zelfs als "de rampzalige", wordt zij nu beschreven als een fundamentele laag die in ons naar boven komt als we er aan toegeven en niet verdrijven met actie, vermaak (Brodsky).

 

In de verveling kom je leegte tegen, die oude overtuigingen en meningen doet verslaan. Je komt, zoals Nietsche dat zo mooi zegt, "In de windstilte van de ziel". Juist omdat in de verveling de leegte schuilt, een innerlijke ruimte, trekt zij nieuwe gedachten aan, nieuwe samenhangen, nieuwe verbanden. Het is niet zo simpel om ons zelf leeg te houden, want zoals Hermsen dat noemt, ligt de `vervelingsbestrijdingsindustrie` op de loer.

                            

In het onderzoek van neuroloog Sophie Schweizer wordt de verveling bepleit. "Hersenen moeten eerst ont-focussen om creatief te kunnen zijn". Vandaar dat de beste ideeën of oplossingen of inzichten ons te binnen schieten als we onder de douche staan, op de bank liggen en niks doelgerichts doen. Het staaft mijn beweringen dat als je druk bent, gestrest, overactief, de hitte naar je hoofd en hersenen stijgt. Dan oververhit je je schedel en haar inhoud. Je kookt je hersenen als het ware. De stresshormonen worden aangemaakt en op den duur wordt je hippocampus beschadigd.

Juist de verveling en het af en toe staren en niets doen werkt creatieve processen in de hand, we worden zelf schepper en de samenleving wordt er menselijker door.  

 

Hoe kun je beter dan door meditatie, langzame qigongvormen of tai chi, in de leegte duiken, in je innerlijke ruimte. Je oefent je lichaam, ziel en geest in het ont-focussen. Door de gezamenlijke werking van de innerlijke glimlach, de makkelijke en moeiteloze ademhaling en de zachte blik naar binnen, groeit je innerlijke rust en ruimte.

 

In het ROOSTER NAJAAR in deze nieuwsbrief vind je waar en wanneer je kunt leren te ont-focussen door middel van vele lessen en workshops over meditatie, het moeiteloos bewegen in de innerlijke tijd en ruimte of over het bundelen van je mannelijke en vrouwelijke kracht. Je bent van harte welkom!  

Opgave: info@taoteachingamsterdam.nl 

 

Verder wil ik jullie wijzen op een mooie tweedaagse bij de Internationale School voor Wijsbegeerte:

"Het noodlottige geluk". De praktische wijsheid van de Griekse mythen,  door onze oudste dochter, filosofe Moïra Anne Muller op

13 en 14 september.

Ik wens jullie een stralende zomer vol hangmatgenoegens,

 

Ilona

 

 
ROOSTER NAJAAR 2014
TAO TEACHING AMSTERDAM

 
SEXFULLNESS & SOULFULLNESS OPENINGSWEEKEND
vrijdagavond 5, zaterdag 6 en zondag 7 september, Ommen
In een prachtige boerderij in het oosten van het land starten we het seizoen met een feestelijk Sexfullness & Soulfullness weekend voor vrouwen.
Wat kunnen wij vrouwen van onze sex-iconen, zoals Marilyn Monrou, leren? Sexy zijn, in je vrouwelijkheid leven, wat is dat dan precies? Zit de sexyness in je ogen en lach? In je kleding? In je houding? Of in wat anders? En hoe zit dat bij jou? Wanneer voel jij je sexy?  En hoe verbind je jouw waarden en je hart met je 'sexiness'?
Van 5 - 7 september heb je de kans om je samen met 10 andere vrouwen onder te dompelen in een weekend lang Sexfullness & Soulfullness,waarbij we door middel van Medicinale Qigong vormen, Tao Yoga en Jade-eirituelen diep naar binnen keren. Ook is er is tijd om te wandelen in de bossen en op de hei.

Opzet weekend
De kracht van onze Yin vrouw in ons gaan ervaren, zodat we bruisend van levensvreugde de herfst in gaan.
We creëren met elkaar een speelse, intieme bedding waar ruimte is om te helen, te verwerken, te inspireren en geïnspireerd worden, om blij te zijn.

Informatie & opgave
Er is plek voor 10 vrouwen. Er zijn al 5 plaatsen bezet.
Start vrijdagavond, vertrek zondag 16 uur.
Ik geef dit weekend samen met Mariska Linnenbank www.springlicht.nl.
Meer informatie en een folder is op te vragen via info@taoteachingamsterdam.nl.

  

 


WEKELIJKSE LESSEN VANAF 9 SEPTEMBER  

 

Rode kraanvogel | Happinez 
Rode kraanvogel | Happinez
Elke dinsdagavond 

- Meditatielessen van 18-19 uur

- Bekkenbodemlessen van 19.30 -21.30 uur

Locatie:  Tao Huis, G.v.d.veenstraat

  

Elke woensdagochtend   

- Tai Chi en ijzeren hemd van  10-12 uur (beginners)

Locatie: Tao Huis

  

Elke donderdagavond   

- Mediatielessen van 18-19 uur   

- Interne alchemie, parel en diverse wondermeridianen op enen van 19.30- 21.30 uur

Locatie: de Ruimte, Weesperzijde 79, Amsterdam 

 

Elke  vrijdagochtend
- Bekkenbodem en hormoonbalans  van 10-12 uur

Locatie: Tao Huis 

  

Zaterdagochtend 13/9, 4/10, 1/11 2n 22/11  

-  Basis Universal Healing Tao, van 10 tot 12 uur ( folder op aanvraag)  

  

Zaterdag 20/9, 25/10, 15/11: Helende Liefde   

Koppel dagen met Gijs Starre, Helende Liefde 

Zaterdag 10-16 uur

Locatie: Tao Huis
 
Assistentes dit seizoen
Gijs Starre: Helende Liefde dagen
Nanci Nievaart: Basis ochtenden op zaterdag
Shanta von Franquemont: Vrijdagochtenden
Najat Kaddour: Dinsdagavonden       

 

PRIMORDIAL QIGONG

Wil je in de zomer energie verzamelen voor de winter? Probeer eens de Primordial Qigong.

Vanaf september op de woensdagochtenden op mijn lessen te oefenen. 

 
 
RETRAITES
 
ZUID TSJECHIË: ZINGEN, WANDELEN & QIGONG 
2-9 AUGUSTUS 2014

 Midden in de prachtige natuur van het Boheemse woud gaan we de hele week de stem trainen, zingen en wandelen. 's Avonds rond het kampvuur, onder de sterrenhemel, stemmen we af op elkaar en genieten we van elkaars gezelschap.  
Het Wereld Natuurfonds riep dit gebied in Zuid-Tsjechië uit tot Internationaal Biosfeerreservaat en als één van de allermooiste natuurgebieden van Europa.
Victor zal zich voornamelijk met de stem/zangvorming en het uitgebreide koorrepertoire bezighouden. Ilona Botterweg verzorgt in de vroege ochtend de beweging ( QiGong) en ademhalingsoefeningen.

OPGAVE EN MEER INFORMATIE: info@taoteachingamsterdam.nl
HET NOODLOTTIGE GELUK
DE PRAKTISCHE WIJSHEID VAN DE GRIEKSE MYTHEN
MET MOIRA MULLERProgramma
Hoewel we weten dat de vrije wil een problematisch begrip is, gaan we er in het alledaagse bestaan toch maar van uit dat wij als individu geleid worden door onze vrije wil. Deze vrij wil wordt begrepen als een onafhankelijk vermogen dat enkel gebaseerd is op ons individuele bewustzijn. Het zou de garantie vormen voor ons geluk. Als we genoeg aan zelfonderzoek doen en ons blijven ontwikkelen zouden we  zelfs 'meesters van ons eigen lot' kunnen worden. De successen van deze aanpak, die sinds Socrates al populair is, zijn betwistbaar, meent filosofe Moïra Müller. De wereld is niet maakbaar. Ze is. Hoe bewust we ook van ons zelf worden, de onzekerheden en alles wat niet in de menselijke hand ligt, zullen door meer zelfbewustzijn niet veranderen. Als we de wereld als een verlenging van ons 'ik' blijven ervaren, zijn we niet meer in staat om te luisteren naar dat wat daadwerkelijk nodig is, en slagen we er niet in om het juiste op het juiste moment te doen.

Over de docent:
Drs. M. A. Müller is afgestudeerd filosofe aan de Universiteit van
Barcelona en gespecialiseerd in de masters Filosofie in Praktijk en
bedrijf en Klassieke Studies. Ze promoveert op het thema "Noodlot en Vrijheid in het Klassieke Denken".  Moïra Müller geeft onder meer trainingen in organisaties over nieuwe vormen van leiderschap en is keynoot spreker voor Speakers Academy. In haar werk verbindt ze de Griekse filosofie en mythes met het nu, en geeft op deze manier een nieuw perspectief op actuele vragen".

Praktisch
Lezing vindt plaats  bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW), te Leusden.
 13  september om 10:30
14 september om 17:00

Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,

Copyright © 2012. All Rights Reserved.

Forward this emailThis email was sent to dimi3_@msn.com by info@taoteachingamsterdam.nl |  


Tao Teaching Amsterdam | Gerrit van der Veenstraat 131 b | Amsterdam | Netherlands