FACEBOOKPAGINA

Tao Teaching Amsterdam heeft ook een
Facebookpagina. Voor het laatste nieuws & inspiratie: like mijn facebookpagina
 
PUBLICATIE
Zojuist verschenen:
'Bewust Beter Bewegen' van Denise Bloemen en Inge Maassen. In het boek  vind je de basis onder de Healing Tao, de alchemie van het puur fysieke. Meer informatie over het boek en de bestelwijze via:  
www.healingdao.nl
  BASIS ZATERDAG

  OCHTENDEN

  

   

Zaterdagochtend

 13 september 

"Zacht hart, moeiteloze glimlach "

  We zullen deze ochtend gebruiken om te ervaren wat het is om moeiteloos te leven. In een makkelijke glimlach "stand" te zijn. Meditaties en zachte qigongs zullen ons helpen.

Als ons hart ontspant, ontspant ons hele systeem. Als ons hart ontspant, ontspant ons masker, onze amygdala's achter onze slapen. Als ons hart ontspant komt er ruimte in ons en worden we aangenamer voor onze omgeving. Als ons hart ontspant komen we in een respectvolle en dankbare modus.

We sluiten de ochtend met een krachtige ijzeren hemd vorm, zodat de ruggengraat, ons skelet ons moeiteloos draagt.

 

Zaterdag ochtend 4 oktober

"Balanceren van  
overtollige emoties"

We zullen deze ochtend gebruiken om onze emoties te ontkrampen en te balanceren naar een midden positie. De innerlijke glimlach wordt hier ons hulpmiddel samen met zachte klanken en meridiaan strekkingen.

Als de vijf elementen in ons: lucht/licht, water, hout groeikracht, vuur en aarde, gaan samenwerken elkaar gaan balanceren, dan groeit onze innerlijke rust en levenskracht, dan word je een milt en harmonisch mens, dan wordt je leef omgeving ook harmonischer , rustiger en stromender.

 

Zaterdagochtend 1 november

"In je centrum staan "

We zullen deze ochtend gebruiken om ons te centeren, om ons centrum te ervaren. Ons centrum is onze tantien, onze buik. Als je gespannen bent of in stress leeft dan stijgt je energie naar je hoofd. Dan wordt je hoofd verhit. Door je buik krachtig te maken, je Tantien kracht te vergroten, vergroot je Chi en wordt je hoofd leeg en helder.

Als je buik warm is, wordt je hoofd koel en worden je emoties rustig. Je kunt dan helder en daadkrachtig in het leven staan. Je straalt rust uit en innerlijke kracht. We zullen ook werken aan het versterken van de bekkenbodem.

 

Zaterdagochtend 22 november

"Het laten stromen van de energie"

We zullen deze ochtend gebruiken om te leren onze energie te laten stromen door het hele lichaam. We gaan het achter vuurkanaal op de rug openen en het water voorkanaal aan de voorkant van het lichaam dmv energetisch werk, klanken en qigong.

Als onze zogenaamde "Kleine Hemelkringloop"geopend is wordt het hele lichaam doorstroomt. Iedere cel wordt dan aangeraakt met lucht, licht en leven.

 

 

Praktische info

Data:    13/9, 4/10, 1/11 en 22/11   
Tijd:       10-12.30 uur 

Leraar:  Ilona Botterweg  

met assistentie van Nanci Nievaard

Plaats:   Amsterdam, Tao Huis,

G.v.de.Veenstraat 131b

Kosten: 25 euro voor de  trainingsdag incl. materiaal, als je het niet kunt betalen even overleggen.

 

 www.taoteachingamsterdam.nl

www.taoschool.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

TAO TEACHING AMSTERDAM SHOP   
De meditatie cd 's zijn nog te bestellen. 
Trots, dankzij Universal Healing Tao , kan ik jullie bieden:
3 Innerlijke glimlach meditaties, 3 innerlijke klankenmeditaties, 6 beschermende en vitaliserende meditaties.

CD 1:Meditaties:  Innerlijke Glimlach  1,2
CD 2: Meditaties: Helende Klanken 1,2
CD 3: Meditaties: Innerlijk kind, Innerlijk landschap
CD 4: Meditaties: Emotionele Balans, Het Gouden ei 
Ze kosten 10 euro per stuk, 20 euro voor 4 cd's. 
   

Daarnaast hebben we ook bamboehitters te koop. Hiermee verwarm en open je je huid,  bindweefsel, pezen en botten. Ze kosten 20 euro, excl. verzendkosten. Tenslotte zijn ook  jade-eieren voor de vrouw verkrijgbaar, voor 45 euro,voor leeringen 25 euro excl. verzendkosten.

VERKOOP 
De cd's zijn te koop via mijn website of per mail.NIEUWSBRIEF

Wil je liever deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan uit via unsubscribe onderaan deze nieuwsbrief.

Alvast hartelijk dank!


 


  

  

Join Our Mailing List
AUGUSTUS 2014
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF

NIET JE BEST DOEN, DOM KIJKEN  

         

 

                                                          

Deze zomer lijkt in uitersten te verlopen. Het werd een hele klus om ons hangmatgevoel hoog te houden, ons verblijf in onze "Middenpositie". Hoe ga je om met rampen en met oorlogsdreigingen, met conflicten, woordenwisselingen en gewelddadigheden?  

Het helpt al door een filter te zetten op alle onuitputtelijke informatie die ons dagelijks toestroomt. En sommige zaken raken je dieper dan andere zaken. Naast de internationale conflicten en rampen, raakte mij deze zomer het artikel van Alex Vartman in de Volkskrant. Helaas las ik de ongefilterde versie, waarvoor de Volkskrant ook haar excuus aanbood en deelde ik deze link in mijn nieuwsbrief van juni.

 

Om misverstanden te voorkomen wil ik er nogmaals op wijzen, dat ik juist de Vartmantechnieken en de Nieuwe Tantra beweging als te heet heb beschreven. Het werkt ongeremd en brengt de Chi aan het kookpunt en kan je "verbranden".  

Juist de Universal Healing Tao heeft de volgende  technieken, die je doen balanceren: 

A.  De kracht van het bekken en de buik.  Op een zachte manier brengen we de Chi middels de transformatiepunten van de  Mingmen op de rug ( bij het nierpunt), het hartpunt op de rug ,het jadekussen in de nek, naar de hersenen. Daarna stroomt de gloed, de Shen, via  de zachte voorkant van het lichaam terug naar de buik en bekken. Om zo de volgende cyclus van verfijning van je eigen energie in te gaan (Micro Cosmic Orbit, ofwel De Kleine Hemelse Kringloop).

B. De emoties balanceren, die los komen als we met hete energie werken. We neutraliseren met de vijf Helende Klanken, met EMDR of Fusietechnieken.

C. De "Gronding" krijgen we door de zogenaamde "Ijzeren hemdtechnieken", zoals o.a. het Zen Staan. We werken met diverse hitters om botten, pezen en bindweefsel te openen.

D. De Middenpositie, de Juan Chi, activeren we  bij  Qigong of Nei Dan meditatie. Het Middenkanaal wordt door verschillende technieken geopend en zal ons sterken, gezond maken op alle niveaus, zodat we ons leven in vrede en harmonie kunnen leven.

E. De Innerlijke Glimlach en de Compassiegloed van het hart worden iedere les aangesproken. Ik noem dat vaak "Niet je best doen en dom kijken". Zie verder mijn vier zaterdagochtendlessen.

 

Als wij met de Helende Liefde technieken werken, dan werken de vrouwelijke leraren met de vrouwen en de manlijke leraren met de mannen. Deze oude Taoïstische technieken zijn er op gericht om gezondheid, spirituele groei en een lang en gelukkig leven te bewerkstellen. De jade-ei oefeningen met de vrouwen geven vruchtbaarheid, pijnloze periodes en weinig of geen overgangsklachten. De mannen die werken met de Helende Liefde technieken leren hun hart te openen en hun bewustzijn zacht helder en niet pornografisch te maken. 

Wil je met de zachte en effectieve techniek kennis maken dan is er een openingsweekend voor vrouwen op 5,6,en 7 september samen met Mariska Linnenbank en voor koppels 3 zaterdagen samen met Gijs Starre.

 

In dankbaarheid sluit ik af met een  gedicht van Jalaluddin Rumi, die mijn oom van 96 mij mailde:

 

"Alles wat je ziet heeft zijn wortels in het onzichtbare.

De vormen kunnen veranderen, maar de essentie blijft dezelfde.

Iedere prachtige aanblik zal verdwijnen;

Iedere vredige wereld vervagen.

Maar wees niet ontmoedigt, de bron waaruit ze voortkomen is eeuwig, groeit, ontwikkelt zich

En geeft nieuw leven en vreugde. Waarom huil je? De bron is in je, en deze wereld komt. "

 

Ik wens jullie een mooi nieuw Tao seizoen en ik verheug me op jullie,

 

Ilona

 

                                

 

ROOSTER NAJAAR 2014
TAO TEACHING AMSTERDAM

 

    

VROUWENWEEKEND WEEKEND 

Openingsweekend van seizoen 2014

vrijdag 5 sept. 2014 20:00 uur - zondag 7 sept. 2014 16:00 uur

 Door: Ilona Botterweg, Mariska Linnenbank  

Kosten: € 245,00 (inclusief volpension)

 

Je kent vast wel dat gevoel dat je To Do lijst alleen maar langer wordt, je je benen onder je prachtige bips vandaan holt en je veel te weinig tijd voor jezelf hebt. Je bent je reserves aan het verbruiken en je geeft meer dan dat je ontvangt.

Terwijl je je eigenlijk vitaal, energiek, lekker en sappig wilt voelen...

 

Hoe kun je zowel productief als 'juicy', vitaal en sexy zijn?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: zo veel mogelijk wat je doet, op een vrouwelijke manier doen, zo veel mogelijk wat je doet met 'sexyness' doen.

Om het Tao Teaching Amsterdam seizoen feestelijk te openen geef ik samen met Mariska Linnenbank van 5-7 september een heerlijke workshop Sexfullness- Soulfullness, waar we ons een heel weekend lang gaan opladen en verbinden met het vrouwelijke (yin).

 

Alle vrouwen zijn kanalen om schoonheid en creativiteit in de wereld te zetten, daarom is het zo belangrijk dat we met vrouwen samenkomen en onze kwaliteiten eren en neerzetten: Om het vrouwelijke weer terug te brengen naast het mannelijke. Om het Yin en het Yang in balans te brengen in ons zelf.

We hebben op dit moment in de geschiedenis de mogelijkheid om zowel sexy te zijn als onze gaven met de wereld te delen. Mogelijkheden in overvloed; sexyness is een staat van zijn, het benadrukt de zachte kracht in jou, die het leven viert in vele uitdrukkingsvormen.

 

Ga je mee? Een weekend lang op ontdekkingsreis in je eigen lichaam, jouw tempel helemaal bewonen en liefhebben. We maken gebruik van technieken en rituelen uit de Universal Healing Tao, Sjamanisme, Systemisch werk en Vrouwelijke Tantra. Voor wie wil, werken we met het jade ei, ontsluieren we andere alchemistische technieken voor vrouwen.

Er is ruimte om te helen, te delen, te lachen, te wandelen, heerlijk te eten, te dansen en alles wat zich in het moment aandient. We respecteren ieders grens, we werken geheel gekleed.

 

 

WEKELIJKSE LESSEN voor beginners VANAF 9 SEPTEMBER  

   

Don Bosco Alafua, Samoa 
Don Bosco Alafua, Samoa

Elke dinsdagavond 

- Meditatielessen van 18-19 uur

- Bekkenbodemlessen van 19.30 -21.30 uur

Locatie:  Tao Huis, G.v.d.Veenstraat, Amsterdam Zuid

  

Elke woensdagochtend   

- Tai Chi en IJzeren Hemd Kungfu van  10-12 uur

Locatie: Tao Huis

  

Elke donderdagavond   

- Mediatielessen van 18-19 uur   

- Interne alchemie, parel technieken en diverse  wondermeridianen openen van 19.30- 21.30 uur

Locatie: de Ruimte, Weesperzijde 79, Amsterdam 


 Elke  vrijdagochtend
- Bekkenbodem en hormoonbalans  van 10-12 uur

Locatie: Tao Huis 

  

Zaterdagochtend 13/9, 4/10, 1/11 2n 22/11  

-  Basis Universal Healing Tao, van 10 tot 12.30 uur ( folder op aanvraag)  

  

Zaterdag 20/9, 25/10, 15/11: Helende Liefde   (folder op aanvraag)

Koppel dagen met Gijs Starre, Helende Liefde 

Zaterdag 10-16 uur

Locatie: Tao Huis
 
Assistentes dit seizoen
Gijs Starre: Helende Liefde dagen
Nanci Nievaart: Basis ochtenden op zaterdag
Shanta von Franquemont: Vrijdagochtenden
Najat Kaddour: Dinsdagavonden       

  

PRIMORDIAL QIGONG

Wil je in de zomer energie verzamelen voor de winter? Probeer eens de Primordial Qigong.

Vanaf september op de woensdagochtenden op mijn lessen te oefenen. 

 
 
RETRAITES  2015 SPANJE, CADAQUES
 3-10 JANUARI EN PINKSTEREN 2015 
 

Kom heerlijk uitrusten en opladen!  We trainen op de vulkaan, in de zee, in de bergen en pijnbomen onder de stralende chi hemel d.m.v. ademoefeningen, qigong (energie in beweging brengen), meditaties en kennisoverdracht over de 5 elementen types en natuurlijk heel veel rusten en genieten!
Locatie Cadaques, Catalunia aan zee en aan de voet van de Pyreneeën, veel wandelmogelijkheid.
Reis: zelf vliegticket regelen Amsterdam/Barcelona, daar bus nemen direct naar Cadaques. Je kunt ook met elkaar een auto huren, dan kun je ook naar Gerona/Barcelona vliegen dat is dichterbij.

Kosten: Huis huur 200 euro, cursus 200 euro. Warme vegetarische maaltijden: 10 euro per dag , gekookt door kokkin Moïra excl. Materiaal 10 euro per dag

Max 10 deelnemers, partners zijn ook welkom
HET NOODLOTTIGE GELUK
DE PRAKTISCHE WIJSHEID VAN DE GRIEKSE MYTHEN
MET MOIRA MULLER 

Programma
Hoewel we weten dat de vrije wil een problematisch begrip is, gaan we er in het alledaagse bestaan toch maar van uit dat wij als individu geleid worden door onze vrije wil. Deze vrij wil wordt begrepen als een onafhankelijk vermogen dat enkel gebaseerd is op ons individuele bewustzijn. Het zou de garantie vormen voor ons geluk. Als we genoeg aan zelfonderzoek doen en ons blijven ontwikkelen zouden we  zelfs 'meesters van ons eigen lot' kunnen worden. De successen van deze aanpak, die sinds Socrates al populair is, zijn betwistbaar, meent filosofe Moïra Müller. De wereld is niet maakbaar. Ze is. Hoe bewust we ook van ons zelf worden, de onzekerheden en alles wat niet in de menselijke hand ligt, zullen door meer zelfbewustzijn niet veranderen. Als we de wereld als een verlenging van ons 'ik' blijven ervaren, zijn we niet meer in staat om te luisteren naar dat wat daadwerkelijk nodig is, en slagen we er niet in om het juiste op het juiste moment te doen.

Over de docent:
Drs. M. A. Müller is afgestudeerd filosofe aan de Universiteit van
Barcelona en gespecialiseerd in de masters Filosofie in Praktijk en
bedrijf en Klassieke Studies. Ze promoveert op het thema "Noodlot en Vrijheid in het Klassieke Denken".  Moïra Müller geeft onder meer trainingen in organisaties over nieuwe vormen van leiderschap en is keynoot spreker voor Speakers Academy. In haar werk verbindt ze de Griekse filosofie en mythes met het nu, en geeft op deze manier een nieuw perspectief op actuele vragen".

Praktisch
Lezing vindt plaats  bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW), te Leusden.
 13  september om 10:30
14 september om 17:00

Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,

Copyright © 2012. All Rights Reserved.

Forward this emailThis email was sent to dimi3_@msn.com by info@taoteachingamsterdam.nl |  


Tao Teaching Amsterdam | Gerrit van der Veenstraat 131 b | Amsterdam | Netherlands