NIEUWE KATERN:

Kandinsky Stedelijk Museum


"Leg je ei" ( jade...)
 

"Ik zag op tegen een tao-contactloze-zomer en schreef me in voor 21 dagen coaching via Whats app. Tijdens de intake kwamen mijn aandachtspunten naar voren. Daarna kwam iedere avond een app geluidje op mijn telefoon en kreeg ik een persoonlijke qigong oefening of een meditatie per foto, tekst of filmpje. Om de aantal dagen checkte Ilona wat het resultaat was
en welke aanpassing nodig was. Het contact was sterk en het voelde heel dichtbij. Als ik een mindere dag had dan voelde Ilona dat aan en vroeg hoe 't ging. Door de dagelijkse persoonlijke aandacht voelde ik me gedragen. De liefde en eigenheid waren heerlijk om te voelen in de woorden, stem, klank en aandacht. Ik schrijf me vast in voor de volgende keer. Mirjam, trainer "

 


FACEBOOKPAGINA
Tao Teaching Amsterdam heeft ook een
Facebookpagina. Voor het laatste nieuws & inspiratie: like mijn facebookpagina
hier 

Zomercursus van Moira Muller
Onze oudste dochter Moira Muller promoveert nu op Het Oude Griekse denken en haar hedendaagse toepassing.
Zij geeft lezingen en trainingen in het bedrijfsleven en landelijk maandelijkse filosofie trainingen bij ISVW instituut in LeusdenHONCK
Tao Teaching Amsterdam is nu ook te vinden op Honk. Klik hier voor meer informatie:
HONCK TAO TEACHING AMSTERDAM
 

 

   

 

 

Nieuws: binnenkort verschijnen er 4 nieuwe cd's om de hersenen te ontspannen! 

 
NIEUWSBRIEF

Wil je liever deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan uit via unsubscribe onderaan deze nieuwsbrief.

Alvast hartelijk dank!


 


  

  

Augustus 2015
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF
 
Dank aan de wind!
 
Ik kan me niet herinneren , dat onze zomer ooit zo lang en warm was. Juni, juli en augustus in Spanje of in Tsjechië, overal lekker 32 graden Celsius en hoe heerlijk is dat! Het bevestigt ons zomerse gevoel: tot niets in staat; staan, zitten of liggen en het liefst in water. Het liefst in veel koud helder water. In de zomer zijn we naar buiten gekeerd. Ons binnenste is stil en leeg, enigszins amorf, weinig creatief scheppende lente kracht. Je bent en dat is meer dan genoeg.                       
                                
Zelfs mijn geliefde zomerse hangmat was dit jaar niet in beweging te krijgen en opeens wist ik waarom "wind" geschapen is. De windloze dagen gaven een zompig, duf en moerassig gevoel in mijn hoofd. Maar stak er een windje op, dan kwam de helderheid. Dan tintelde het in mij. Er kwam beweging in mijn cellen, in mijn hersenen. Het doet me denken aan Marokko, aan Marrakech , waar je overal de sneeuwwitte toppen van de Atlas ruikt ,waar de wind vanuit de bergen waait en de hitte nooit zompig is.
                    
Als je de basis Healing Tao ervaren hebt met haar glimlach en 5 elementen, dan maak je een stap naar de 8 krachten. De Wind, de Berg en de Hemel worden toegevoegd. De Wind in de Paqua (Yin-Yang-Yang ) was voor mij het minst toegankelijk. Nu ervaar ik de Wind, die mij  helder en fris maakt, mij in beweging zet en mij bewegelijk maakt. Wind, die mij niet vast roest in patronen, in oude gewoontes, in oude gevoelens en in oude samenwerkingsvormen.
Dank aan de Wind.
De Taoïsten zijn dol op het opsporen van koude en warme Wind in het lichaam. De meeste lichamelijke en geestelijke ziektes worden er door verklaard. Wind, een noodzakelijk element in ons.
 
Ik verheug me op donderdag 3 september op onze eerste open avond, waar we kennis gaan maken met De Wind, in AMSTERDAM, TAO HUIS. Gratis toegankelijk voor een ieder. Graag opgeven per mail. Dat is je toegangsbewijs.
 
Daarna start ik de wekelijkse lessen en de 2 jaartrainingen; de basistraining op 16 zaterdag ochtenden iedere 2 weken en de `Parel Paqua Bewustzijns avonden' iedere 2e donderdag avond. Aanmelding via een intake gesprek.
 
Tot slot zijn de Zomerse Whats-app coachingen zeer geslaagd afgerond. De wachtlijst gaat in werking voor een nieuw blok Whats-app coaching. Er zijn nog wat plaatsen vrij vanaf 25 augustus. Ook hier geldt eerst een intake gesprek.

Met hartelijke zomerse groet,
Ilona

Info@taoteachingamsterdam.nl
 
Schema:
- maandagavonden: Qigong, Taichi voor beginners ( Primordial Medical Qigong) en hersen meditaties ( basis)
- Dinsdagavonden: Hormoon balans en Jade Ei Rituelen ( vervolg)
- Donderdagavond: Paqua Parel Bewustzijn ( gevorderd 2 wekelijks)
- Vrijdagochtenden: Bekken bodem basis en Jade Ei rituelen
- Zaterdag ochtenden: Jaar Training Basis Tao ( 2 wekelijks)


100 DAGEN PROGRAMMA 2015-2016 

TAO BASIS JAARTRAINING (programma op aanvraag)

 

100 Dagen Tao training met persoonlijke steun en ondersteuning voor je innerlijke weg. 

100 Dagen begeleiding voor innerlijke rust, innerlijke kracht en innerlijke glimlach. 

100 Dagen stap voor stap eigen maken van de geneeskracht van de Tao. 

 

100 Dagen bevatten 16 trainingsochtenden op zaterdag in seizoen 2015-2016, met elkaar uit te voeren oefenochtenden onder supervisie van Ilona.

 

De 100 Dagen training is verdeeld in: 

Bouwsteen 1: 16 Trainingsochtenden (toewijding vereist) 

Bouwsteen 2: 21 Dagen Whats-app coaching (aanbevolen) 

Bouwsteen 3: 16 Oefen-momenten met elkaar aan de hand van de trainingsochtenden en je eigen leerdoelen formuleren met supervisie van Ilona (aanbevolen) 

Bouwsteen 4: 2 Trainingsweken in Cadaques, Spanje en Humpolec, Tsjechië ( een kans!) 

 

NB: mocht je bouwstenen gaan stapelen, dan krijg je korting op de WhatsApp coaching. 

 

http://www.taoteachingamsterdam.nl/pages/agenda.html 

 

Chang Long Baji Quan
Chang Long Baji Quan

TAO JAARTRAINING PAQUA EN PAREL BEWUSTZIJN 2 WEKELIJKSE DONDERDAG AVONDEN 2015 - 2016 ( programma op aanvraag)

 

Fusie is een goede methode diep bij jezelf te komen en daar te blijven. Je maakt een begin met verjonging en onsterfelijkheid. Je krijgt een bewustzijn waar gezondheid, geluk en zachte kracht gaan overheersen in verbinding met je zelf,  je omgeving en de ander. 


We starten iedere avond met qigongs, medical qigongs, 5 dieren qigongs, diverse  ijzeren hemd vormen,  adem qigongs en Buddha Palm technieken.  Dit vormt vitaliteit en vreugde. 
Als je wilt krijg je huiswerk opdrachten en kun je intervisie groepjes maken.

We trainen ook wel  met bamboehitters, mungbonen, houten kloppers en ijzeren hitters. Je kunt deze bij Ilona aanschaffen. Dit reinigt ons systeem, geeft o.a. de lymfe een drainage, aanmaak beenmerg en mooie bloedcellen.
 

We werken  seizoen 2015-2016 aan  "Fusie van de elementen", Paqua en Parel Bewustzijn. De Fusie bestaat uit 4 delen:


Fusie I bestaat uit 5 formules

Fusie II bestaat uit 4 formules

Fusie III bestaat uit 6 formules

Fusie IV 

http://www.taoteachingamsterdam.nl/pages/agenda.html 
 

Mantak Chia over Fusie I
Mantak Chia over Fusie I
  

 

MANTAK CHIA KOMT VAN 9 T/M 12 NOVEMBER NAAR NEDERLAND! 

Grandmaster Mantak Chia 

 

(1944) is de grondlegger van het Universal Healing Tao Systeem. 

 

Geboren in Bangkok Thailand, van Chinese ouders, werd Mantak Chia al vroeg herkend als iemand met een enorme potentie voor spirituele ontwikkeling. Op zes-jarige leeftijd werd hij in meditatieve praktijken geïnitieerd door Boeddhistische monniken. 

 

Als jongeman beoefende hij Thai boksen, Kung fu, Aikido, Tai Chi en Kundalini yoga. Hij kreeg, van Master Yi Eng in Centraal China, de taoïstische esoterische formules voor Interne Alchemie door. Mantak Chia werd ertoe geïnspireerd de tot dan toe streng bewaarde geheime technieken in het Westen te openbaren: het transformeren en in balans brengen van seksuele energie, door deze in de meridiaanstroom (Kleine Hemelse Kringloop) te brengen. Dit komt de klierbalans, botstructuur en peeskracht ten goede en bouwt een vitaal fundament voor de emotionele en spirituele training. 

 

Mantak Chia publiceerde tientallen boeken en leerde duizenden cursisten de taoïstische Interne Alchemie. Honderden leerkrachten over de hele wereld werden door hem gecertificeerd. In Nederland zijn er zo'n veertig Healing Tao leerkrachten actief. 

 

De Tao Garden Health Center is zijn thuisbasis in Thailand. Van hieruit geeft hij over de hele wereld workshops en lezingen. Naast de al bestaande 35 boeken, brengt nog steeds nieuwe boeken op de markt; zeven ervan zijn in het Nederlands vertaald.

www.universal-tao.com is zijn nieuws-website, waar ook alle boeken, DVD's, posters en werkmateriaal te bestellen is.

www.pacifictao.com is de website waarop alle DVD's bekeken kunnen worden.

opgave: info@taoteachingamsterdam.nl 

 

Mantak Chia - Activatie immuunsysteem
Mantak Chia - Activatie immuunsysteem

 Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,

Copyright © 2015. All Rights Reserved.