Statement Deelnemers

Reactie op zaterdagen:
Ha Ilona, wat ben je toch een schat.. .. met je hartverwarmende dagen...
Je hebt me weer geinspireerd en ik ga me weer sterker voelen....
Het boek van Hilda Clark is indrukwekkend,...
Ik wil die reinigingen gaan doen.
Jivan. (emotioneel lichaamswerker)

"Nog veel dank voor de heerlijke dag.
en de fles met gezonde sappen...
de lunch is echt een feestje bij jou...
en ik vind het park elke keer een wonder, zo te midden van de enorme drukte van Amsterdam. Gister zag ik een loslopende fazant en een heel mooie boom vol met rode bessen,,,overdadig...."

Jivan (bodyworker)

"Ter afsluiting wil ik nog even met je delen dat ik gisteren een hele prettige dag vond en het me goed heeft geholpen weer wat dingen op te ruimen. Ik zit nog in een belangrijk helingsproces waarbij healing tao me enorm ondersteunt. Vooral jouw fijne energie, en tevens die van de groep, hebben me weer veel eigen kracht doen laten stromen. Jouw brede kennis en ervaring, ook op andere gebieden zoals voeding/vitaliteit/levenstijl, zijn een geweldige aanvulling op de tao en ik ben erg blij van je kennis te mogen leren.
Hopelijk zien we elkaar binnenkort weer! "
Een liefdevolle groet,

Pauline (danseres, actief voor het NGO, terugdringen van HIV/Aids)


 

leerlingen


Reacties op Innerlijke Gesprekken
Geweldig!! It all is so interesting, really love what you do and what I learn from you. So inspiring and interesting. Thank you!

Niki (yoga teacher)

Ik vond het ontroerend in gesprek te gaan met mijn organen en te
ontdekken dat hun informatie zo makkelijk toegankelijk was.
Je deed een appèl op mijn hoedsterskwaliteit: ik kan voor ze zorgen,
ze zijn deel van mij. Je gaf concrete informatie over hoe ik
dit kan doen en hoe ze onderling beter kunnen samenwerken.

Eerder volgde ik een opleiding Systemisch Werk. Ik heb me vaak afgevraagd
hoe een orgaanopstelling eruit zou zien en welk effect deze zou
hebben.

Ik heb het innerlijk gesprek als een vruchtbare reis naar binnen
ervaren. Onderweg heb ik de reis, de roep van mijn ziel fysiek kunnen
verstaan. In de weken daarna heb ik besloten daadwerkelijk hoedster te zijn.

Wat een effect!
Els (schrijfster)

"Het was bovenal ontzettend leuk om te doen. Ik hoorde mijn organen via mijn mond hele grappige en soms ook verdrietige dingen zeggen.
Het heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven in hoe mijn organen samenwerken of dat juist niet doen. Had de dagen daarna een aantal inzichten en snapte bepaalde dingen van mezelf beter. En ik kan nu concreet met voeding, klanken en visualisaties aan mijn organen werken waardoor ze beter in balans komen. Echt een aanrader!"
Mariska (HR manager)

In gesprek zijn met je organen waarbij Ilona als ‘mediator’ functioneert,
is als een goed gesprek hebben met een vriend. Door de natuurlijke en
geruststellende benadering van Ilona kunnen de organen zich via de
eigena(a)r(es) uitspreken over hoe ze eraan toe zijn. Verhelderd en
bemoedigend. De moeite waard!

Renee (psychosynteticus)

 

 

Mariska

Reacties op de lessen

Lieve Ilona,
Dank voor weer een mail met oefeningen. Met elkaar is het heel wat om de tijd te vullen tussen de cursussen. Je doet het mooi, goed, zorgvuldig en met zoveel passie. Ik geniet van de bijeenkomsten en heb er veel baat bij. Ik bewonder je energie. Dat wilde ik toch een keer zeggen.
En ik geef me graag op voor de lezing van 30 november!
Tot maandag,

Groet,
Monique

Lieve Ilona,
Nogmaals dank voor die geweldige pancreas training gisteravond.
Het spiralen werkte helemaal door. Gaf een lezing/presentatie vandaag en ik voelde me heel gecenterd en rustig!
Voor het eerst het spiralen echt heel goed ervaren en diep doorwerkend, misschien wel omdat het zo gekoppeld was aan de pancreas en de milt (tegen het piekeren).
Ik schrijf altijd zoveel mogelijk op na je les, want ik vind het geweldig materiaal!
Liefs,
Nanci Nievaard

“Ik ben erg blij met de vrijdagmiddagen bij jou. Pure verwennerij. Je hebt de gave om op een heldere manier de universal tao te onderwijzen. Dat is volgens mij alleen mogelijk als je een meester bent. Ik ken in ieder geval niemand die zo fijn en goed leesgeeft als jij. Je voelt feilloos aan wat nodig is, let goed op iedereen en speelt met de oefeningen soepel in op wat het meest aan de orde is. Daarnaast verwen je ons mateloos met thee, warm voetenbad,lekkere olie, een warme deken. Ik voel me gezien en begrepen en geniet van die twee uur op vrijdagmiddag.
Dank je!
En lieve groet van Arita Baaijens, auteur en ontdekkingsreizigster “Desert Songs”

Wakker worden in je bekken | Het afgelopen jaar heb ik contact mogen maken met de Healing Tao op de meest ongelofelijke stilte plek. Het resort in Humpolec (Tjechie) van
Ilona Botterweg en Victor Muller. Na een week les van o.a. Ilona en Inge Maasen was ik verbaasd hoeveel impact de Healing Tao op mij had met
relatief weinig inzet. Ik was altijd gewend hard te werken ik dacht dat dat hoorde om iets te mogen ontvangen. Het woord moeiteloos is deze zomer als een anker in mij gezakt. Vervolgens ben ik de lessen van Ilona gaan volgen in Amsterdam op dinsdag avond. Het openen van de bekkenbodem speciaal voor vrouwen. Deze lessen zitten vol interessante feiten en gaan gepaard met een zeer gegronde zachte aanpak. De manier waarop Ilona les geeft is prachtig. De manier hoe ze vertelt met zoveel kracht, diepte, openheid, bevlogenheid, (com)passie en liefde. Het is een feest om naar haar te luisteren en haar lessen te volgen. Ook al heb ik het soms te druk, ik probeer echt geen les te missen omdat ik weet dat mijn week met een les van Ilona een veel betere week is.

'Ik was 4 maanden zwanger toen ik met Healing Tao, wakker worden in je bekkenbodem, begon. Het bleek een heerlijke manier om te ontspannen en ruimte in mijn buik te maken voor de kleine. Ik voelde was tijdens de lessen altijd lekker veel gespartel in mijn buik, voor mij een teken dat mijn kleintje zich er ook prettig bij voelde. Ilona leerde ons met behulp van kleurenvisualisatie en klanken om contact te maken met onze organen en deze te ontspannen en te versterken. Ik vond het heel bijzonder om mij meer bewust te worden van mijn baarmoeder en baarmoederhals. Ik weet nu hoe ik er energie naartoe kan sturen, zodat ik een extra comfortabel nestje kan maken voor mijn baby. Ilona weet met haar enthousiasme zo'n sterke groepsenergie neer te zetten dat ik weinig moeite hoefde te doen om met de soms best lastige oefeningen mee te komen. Ik kon als het ware letterlijk met mijn aandacht van mijn hoofd naar mijn buik zakken.'
Anita, (homeopathe)

"Graag wil ik jou bedanken voor de mooie healing Tao-lessen.
Mijn dagelijkse leven staat ver van de oefeningen en meditaties die ik in jouw lessen heb mogen ervaren. Soms dacht ik "Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? Wat doet het met me? ". Ik merk dat het mij in ieder geval veel ontspanning en rust heeft gegeven. Daarnaast heb ik mogen kennis maken met een andere wereld. Inspirerend!
Dankzij jouw liefdevolle en zorgzame begeleiding gecombineerd met passie en kracht ben ik elke week met plezier gekomen en totaal ontspannen naar huis gegaan!"

Harte-groet van Ariane (leidinggevende ABN-AMRO)

"Ik ben er zo blij mee, wat jij allemaal aanreikt in je kennis en je kunde en vooral in je warme, attente en aandachtige persoonlijkheid!
De Fusie formules doen wonderen bij mij.
Warme omhelzing en groet, Joke"
(schrijfster)

“Ik heb baat bij de rust en concentratie tijdens de sessies, jouw heldere en inspirerende uitleg, de meditatie en het leren van de vaardigheid in het toepassen van de genezende technieken. De aandacht en ontspanning doen mij goed. Mijn hoofd wordt rustig, het geeft me meer lucht in mijn longen en ruimte in mijn hart en een warm en positief zelfgevoel. Na afloop ben ik voldaan en voel ik de energie door mijn lijf stromen. Ik heb dan goede zin en komt ook mijn humeur ten goede. Je lessen zijn verademend.” Anitra
(Consultant)

“Ik ervaar de lessen als zeer rustgevend en verdiepend. Ik zie naar de lessen uit. Bewonderenswaardig hoeveel toelichting en informatie we er ook bij krijgen. Heel zorgvuldig” Mieke (Neerlandica, poezie lessen)

“ Wat doen de lessen mij? Het maakt me menselijker. Ik zie steeds meer hoe belangrijk het is om echt even de tijd te nemen voor lichaam en geest. Het maakt veel positiefs in mij los. Het is niet alleen de inhoud van de lessen, waar ik gelukkig mee ben, maar ook de omgeving en met name jouw manier van lesgeven en je persoonlijkheid. Het tempo ligt me goed en ik ga met veel energie de straat weer op.” Ernestine (geschiedkundige)

“ Ik ben dankbaar voor je dynamische lessen. Ik begin het wakker worden in mijn lichaam te ervaren. Mijn voelbewustzijn wordt vergroot. Ik ben zeer dankbaar voor de introductie tot mijn innerlijk gevoel. Ik zou veel vaker mijn organen willen losschudden, geweldige oefening.” Dagmar (archivaris)

“I am grateful for my state of body and mind after the lessons. Kind of very light therapy. Apparently much less fixing is required than I usually imagine for accepting the body.” Larissa (Projectontwikkelaar)

"Ik zal jouw lieve en wijze slot woorden ter harte nemen, doen me goed. De meditatie was goed voor me, ik vond het niet te lang. Kwam echt in mijn hart, werd er blij en warm van!" Tot gauw Barbara (Vital4life)

"Al geruime tijd heb ik veel last van pijn in de onderrug. Omdat dat me belemmerde om bv. mijn huishouden te doen, slikte ik geregeld pijnstillers. In Healing Tao heb ik oefeningen gevonden die heel direct op de pijn werken.Ik doe de oefeningen dagelijks en als ik toch weer ergens pijn in mijn onderrug van heb gekregen, doe ik de oefeningen extra en dat brengt mij direct verlichting van de pijn. Ik slik nu minder pijnstillers." Marjan (Hoofd van school)

"Wat de Tao met mij doet: Mijn hoofd wordt helderder, mijn hart wordt zachter en mijn voeten komen op de aarde. Zo voel ik mij meer gecenterd en in contact met mezelf en daardoor met de wereld." Lieve groet, Els Shiatsu (Shiatsu Therapeute)

"Hoi Ilona, De lessen betekenen voor mij: meer op aarde en in mijn lichaam te kunnen zijn. Op een mooie, zachte en harmonieuze manier. Ook voel ik de kringloop al stromen na 9 lessen en gebruik ik sommige technieken al succesvol bij mijn healing praktijk."Lieve groet, Isis

“Ik ben heel erg blij dat ik met TAO bezig ben. Ik voel een enorme verandering in mezelf en hoe ik het leven en de dingen in mijn dagelijks leven ervaar. Het is maar het begin omdat ik er nog niet zo lang ermee bezig ben. Het allerbelangrijkste wat tot nu met me is gebeurd is dat ik veel rustiger, meer aanwijzig ben in het NU en dat ik meer mijn lichaam voel, en leer de dingen te accepteren hoe ze zijn. Ik ben ervan onder de indruk hoe TAO kan helpen bij klachten op fysieke en emotioneel niveau. Dat gaat heel erg subtiel en tegelijkertijd diep en krachtig.” Darek (musicus, boekhouder)

“Ik vind het heerlijke lessen. Jij gelooft er zelf zo geweldig in en die overtuiging straal je uit. De lessen zijn in een goede omgeving en met veel zorg voorbereid. Ik heb je verteld dat de 7e les mijn allerfijnste les was. Waarom weet ik niet, maar daarna is alles gaan werken. Ongemerkt en toch bewust. De lessen waren in het begin heel heftig. Ik heb het gevoel dat ik door een transformatie proces heen ga. Ik zit nu aan de goede kant en vind de rust in mijzelf. Ik draag (sinds kort) nota bene het IJzeren Hemd! Ik heb net buiten de hartklank en driewarmer gedaan. Nieuw is dat ik sinds vrijdag bij het naar beneden drukken van de warmte deze ook uit mijn lichaam duw. Ik voel dan een soort koude grens over mij heengaan, heerlijk.”

“Lieve Ilona: de TAO en jouw Healing TAO is fantastisch!” Robbert (Manager)

Ik heb mijn eerste Tao boekje gelezen op Bonaire. De combinatie van dit zeer rustgevende eiland met de theorieën van de Tao hebben mij, bijna in een klap, veranderd. Natuurlijk gaat dit niet zomaar. Het was de combinatievan voldoende rust kunnen vinden, meer rust in mijn leven willen en openstaan voor wijze ideeën voor en over het leven. Het heeft voor mij allemaal te maken met bewustzijn, lees dit als bewust ZIJN.

Lange tijd heb ik gezocht naar mijn ware ik. De Robbert die onbevangen is en leeft vanuit zijn gevoel. Een mens raakt door alle aangeleerde zaken (die wij beschaving etc. noemen) eigenlijk steeds meer verwijderd van zichzelf . Dit proces begint bij een jaar of 7, in de psychologie gaat dan "het lichtje uit". Mijn interesse in het mijzelf leren kennen is groot en ik ben er al lang mee bezig. Vanuit mijn studie (psychologie en management) heb ik hier aan de ene kant wel handvatten voor geleerd maar anderzijds blijft zelfreflectie moeilijk. En dan ineens de Tao: leef in het heden, kijk niet achterom, heb geen spijt, wees vergevingsgezind, wees zacht van binnen, oordeel niet, handel zonder motief, leef voor 50% naar binnen gekeerd, wees zorgvuldig met wat je zegt, zeg niet teveel en aanvaard de hele schepping (aarde, mensen, dieren, heelal etc.) als een geheel.

Bewust leven brengt een bewijst zijn. Het heeft mij enorm veel rust gegeven in een levendig bestaan (werk, hele lieve vrouw, 4 kinderen, boerderij met geiten, honden, katten en kippen). Voor mij brengt deze manier van leven rust en aanvaard ik alles zoals het is. Ik hoef niet meer sneller te zijn, beter of te winnen. Volledig opgaan in het geheel geeft mij een mooi gevoel. Als ik buiten zit en rondkijk dan ruik ik de omgeving, hoor ikgeluiden, voel ik de wind en bekijk ik de dingen zonder er een associatie mee te hebben: een boom is dan niet gelijk in mijn gedachte een boom, ik kijk er alleen naar. Deze manier van observeren geeft een onbevangen blik op de werkelijkheid en biedt daardoor kansen om dingen op mijn eigen wijze te zien en nieuwe mogelijkheden te creëren Door geen oordeel te hebben blijft alles open en kan ik elk moment alle kanten op.

Het is een manier van leven, elk moment toepasbaar en elk moment is geschikt om te beginnen. Het is voor mij een proces dat voortgaat, soms lukt het niet en val ik in een onvertrouwd gevoel.

Begin september 2007 was ik opzoek naar Tao lessen. Ik zocht theorie en kwam via de site van Healing Tao Nederland bij de Ilona terecht. De website klonk al veelbelovend: krachtige warming ups, Chi Kungs...ik was benieuwd. De lessen zijn echt helemaal Tao: ga er in op en het werkt fantastisch. Na de eerste 10 lessen ben ik door gegaan en ik voel dat beetje bij beetje alles steeds sterker voelt. Het mooie is dat ik in mijn dagelijkse leven soms juist zo weinig merk van mijn Tao, dan weet ik dat ik goed zit.” Robbert Peek

“Voordat ik gestart ben met de healing tao lessen had ik altijd ervaringen zoals in de HT theorie beschreven, ik was benieuwd en wilde meer weten over deze energetische ervaringen en ben boeken van o.a. Mantak Chia gaan lezen. Maar na een ervaring die ik had toen ik Radka leerde kennen wist ik dat ik hier iets mee moest doen. Toen heb ik na wat google werk jou gevonden ;) , heb je gebeld en voor ik het wist zat ik in Tjechie. In deze periode was ik het contact met mijzelf kwijt en zocht mij voornamelijk buiten mijzelf. De reeks lessen die ik bij jou heb gevolgd waren zeer leuk en ben blij dat ik deze bij jou kan volgen. Je geeft de lessen met de, voor mij, nodige humor en neemt het niet te serieus. Compliment!! Als ik terug kijk vind ik het, voor mij, te theoretisch iets te veel uitleg en te weinig beleving zonder denken. Als ik het mag vergelijken met mijn bevindingen bij andere trainers die minder cue's gebruiken. Als ik terug kijk is het een zeer prettige reeks geweest en wil graag met je verder trainen. Ik zou graag op dinsdagavond mee doen en waarschijnlijk Radka ook. Op donderdag ga ik namelijk mijn eigen les weer geven.” Liefs, Jason (Sportleraar)

“Ik was heel blij om dinsdag je les weer te kunnen volgen. Ik heb die nacht sinds weken weer eens een heerlijke diepe, ontspannen slaap gehad. Dank. Wat je allemaal niet moet doen om in good shape te blijven hè. Het gaat overigens veel beter de laatste tijd met mijn rug.” Heel veel liefs, Ferry (Pianostemmer)

“We hebben elkaar ontmoet op de stem-analyse dag die je met Ilona gaf op 4 november j.l. in de Roos. Na die dag ben ik 'verslingerd' geraakt aan de Chikung lessen van Ilona. Wat een prachtige manier om je bewust te worden van het lijf en het hoofd wat minder aanwezig te laten zijn !! Ik gebruik veel van de oefeningen bij het voorbereiden van de concerten... echt fantastisch om hier kennis mee te maken!!!” Mariska (Zangeres)

“Levende leiding van de helende Tao.

Sinds een half jaar studeer ik Healing Tao bij Ilona . In het verleden beoefende ik verschillende martial arts, en beoefen nu ook nog steeds en regelmatig aikido en feng shou kung fu. Deze lichaamskunsten en krijgskunsten beperkten zich nooit tot ‘de trainingsmat’, maar met de Healing Tao heb ik persoonlijk ervaren dat er zoiets bestaat als een ‘levenskunst’ dat meer is dan zomaar wat leuke ideeën of een filosofie over het leven, en ook meer dan een aantal fraaie lichaamsbewegingen. In plaats van een beetje in de marge van mijn eigen leven rond te zwerven leert de Tao mij steeds weer het tastbare centrum van mijn leven in te nemen, en van daaruit te leven met het lichaam dat me is gegeven.

Onder begeleiding van Ilona zijn ‘aha-momenten’ met inzichten in wat het betekent een lichaam te hebben, geen uitzondering meer. Mijn toenemende bewustzijn van mijn lichaam als vehikel en kanaal voor mijn unieke uiting van levensenergie stellen me in staat om zowel mijn martial arts vanuit mijn centrum te beoefenen, maar ook mijn leven in andere dimensies vanuit een centrum te ervaren.

Ik ben vooral vol verwondering over hoe tastbaar en voelbaar de invloed is van de innerlijke glimlach en de helende klanken (en dan met name de hartklank, mijn favoriet). Tegenwoordig zijn deze twee praktijken niet meer weg te denken uit mijn aikido-training, ook al merken mijn trainingspartners bij aikido niet dat ik deze gebruik. Het effect is wel merkbaar, vooral voor mezelf. Met de innerlijke glimlach, de hartklank en een aantal ijzeren hemd principes ben ik tijdens aikido-trainingen veel meer ontspannen en tegelijkertijd krachtiger en meer gegrond. Waar ik eerder mijn technieken als een soort uiterlijke vorm, zijn met bewegingen nu veel levender en levendiger omdat ze in mijn beleving ook meer van binnenuit komen. Waren mijn trainingspartners en de aikidotechnieken eerder ‘dingen’ om te overmeesteren of mij eigen te maken, tegenwoordig zijn ze spiegels die me feedback geven over mijn relatie met mezelf en de wereld. Ze maken het kraakhelder voor me in hoeverre ik van moment tot moment in of buiten mijn eigen centrum leef. Soms is dat confronterend of frustrerend, maar het zijn ook momenten die me terug gidsen naar mijn centrum.

Hoezeer de levende tao zich als een tastbare leiding uit, blijkt uit een andere ervaring die niets met de trainingsmat te maken heeft. Een aantal maanden terug had ik de schrik van mijn leven toen mijn 3-jarige zoon plotseling in het ziekenhuis opgenomen moest worden als gevolg van een bacteriële infectie. In een mum van tijd was hij een schim van zichzelf geworden, zowel fysiek als geestelijk. Hoewel de schrik me om het hart sloeg, gebeurde er ook iets anders en onverwachts: de hartklank die ik bij Ilona had geleerd kwam opeens spontaan op en bracht mijn hart tot rust. Vervolgens heb ik een week lang samen met mijn zoon de hartklank ‘gedaan’. Omdat hij niet meer op eigen benen kon staan, nam ik hem regelmatig in mijn armen en drukte hem met zijn borst tegen de mijne, precies ter hoogte van mijn hart. En dan liepen we gewoon rond in zijn ziekenhuiskamertje onder begeleiding van de hartklank. Sindsdien is de hartklank bij ons thuis een regelmatig te horen: of hij nu ligt of staat, ik zie mijn zoon regelmatig zelf de harklank gebruiken. En als hij onrustig wordt of te druk doet, help ik hem om zijn eigen centrum weer te vinden door hem te herinneren aan de hartklank: “Micha, hoe ging de hartklank ook alweer?” – “Pappa, haaaaoooooooow, hahahahahahaha!” Tarik Pehlivan (Docent)

"dank voor je liefdevolle aandacht iedere dinsdagavond, ik geniet zeer van de intense subtiliteit"
Wendelien

 

dinsdag groep

lessen

leerlingen 3

leerlingen 2