De drie schone kunsten

Van oorsprong ben ik docent en kunstzinnig therapeut. In mijn trainingen gebruik ik elementen van de beeldende en muzische kunsten, veel kleuren, veel klanken.

Beeldende Kunst:

Een uur voor de lessen kun je zonder kosten mee doen met tekenen, schilderen en boetseren, afhankelijk van het thema van de les.
De training “ Wakker worden in je Bekken” op dinsdagavond heeft als thema het tekenen, schilderen van het bekken, onze yoni, het boetseren van de baarmoeder. Ook tekenen we de botten.


Muzische Kunst:

1.Om de training geheel te ondersteunen maken we gebruik van De 6 Helende Klanken van het Healing Tao systeem. Dit zijn zittende of liggende meridiaanstrekkingen, die worden gedaan onder het chanten van klanken. Het effect is dat je organen koelen en ontgiftten, je emoties tot rust komen en in balans raken.
De trilling van de klanken komen overeen met de ideale toestand van de 5 vitale organen: Longen, nieren, lever, hart en milt.
2. Om de ruggengraat te openen werken we met het openen van de heiligbeen pomp en de jade kussen pomp ( cranio sacraal) en met de tussen liggende pomp rond de solar plexus. Een hulp hierbij zijn de oude yoga klanken die we in de ruggengraat chanten.
3. Om de emoties uit te balanceren worden de 6 Helende Klanken gebruikt en ook het chanten van de 8 krachten van de “later heaven” paqua. Dit is de volgende stap na basis I en II, de zogenaamde Fusie der Elementen.

Daarnaast organiseren we zang/stemdagen in Amsterdam en Zangweken in Tsjechië. Zie hiervoor de agenda.

Bewegende Kunst:

Tao Yin:
Tao Yin betekent letterlijk 'het sturen van energie' en wordt ook wel de Chinese liggende yoga genoemd. Tao Yin is duizenden jaren oud en wordt beschouwd als de basis van Qi Gong en de voorloper van alle energetische bewegingskunst van China.

Qi Gong:
Staande, zittende of liggende lichamelijke oefeningen, die de energie in beweging brengen en het lichaam gezond, open en soepel maken.

IJzeren Hemd Kung Fu:
Staande oefeningen, die onze interne structuur versterken, zoals pezen, botten, spieren, lymfe stelsel, bloedbanen: 'botten van ijzer en huid als zijde'
De IJzeren Hemd Chi Kung Fu is de basis voor de latere Tai Chi vormen, die je dan vanuit een krachtige Chi gordel kunt trainen. Hoe simpeler de oefening, hoe dieper die naar binnen toe doorwerkt.
IJzeren Hemd I werkt aan de structuur, pezen, vliezen, bindweefsel, botten
IJzeren Hemd II werkt aan peesoefeningen
IJzeren Hemd III werkt aan het schoonmaken van het beenmerg

 

voeten

gong

persoon