Meditatie en beweging:

Universal Healing Tao, Qi Gong, Tao Yin, IJzeren Hemd en
Seksuele Kung Fu

Wat ?

Universal Healing Tao
F.A.Q.
Healing Tao is een moderne interpretatie van een eeuwenoud spiritueel pad: het Taoïsme. Dit oorspronkelijke Chinese systeem van genezing, balans en wijsheid is verrassend actueel en toepasbaar in onze jachtige moderne samenleving

Healing Tao combineert traditionele Chinese geneeskunde en Oosterse filosofie, het Boeddhisme met eigentijds medisch onderzoek en de Westerse Dieptepsychologie. Het huidige hersenonderzoek en de ontdekkingen van de kwantumfysica onthullen veel van de oude geheimen van het Taoïsme

Healing Tao is een intelligent antwoord op het zoeken van de mens naar genezing, ontspanning, zingeving en vitaliteit. Het biedt een overzichtelijke en efficient systeem voor zelf genezing van allerlei klachten, uiteenlopend van vermoeidheid, burn-out, RSI, rugklachten, hoofdpijn, astma, artrose tot MS en menstruatie en overgangsproblemen.

Healing Tao is een uniek systeem van oefeningen (Qi Gong, Tao Yin, IJzeren Hemd en Seksuele Kung Fu ) en meditaties voor zelfontwikkeling en zelfheling.

Healing Tao is een proces, waarin je op een ontspannen en respectvolle manier tot een harmonische integratie kunt komen van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele leven. De Chinese Master Mantak Chia heeft de veelheid aan Taoïstische oefeningen samengevoegd tot een hanteerbaar geheel en naar het Westen gebracht.

5 elements

 

 

 

inner alchemy

Wie ?

Ilona Botterweg startte in 1986 met haar partner het bureau “Müller Training en Advies”. In 1992 werd Ilona directeur van het retraite oord Humpolec in Zuid-Tsjechië, waar tot op heden ieder jaar bijeenkomsten worden georganiseerd voor Nederlandse particulieren en bedrijven.

Zij ervaart het Taoïsme als een uitbreiding op haar vaardigheden en professie als lerares, trainer en therapeute. Ze ontwierp en organiseerde congressen over het samengaan van kunst, religie en wetenschap. Nu werkt Ilona samen met Vital4life als vitaliteits coach en is voor diverse bedrijven loopbaanbegeleider.

Tao meesters, die ze tot haar leraren mag rekenen zijn Mantak Chia, Michael Winn,Juan Li, Reinoud Eleveld, Annette Derksen, Fransje Bannenberg, Inge Maassen, Ka Wah Choy.

Ze beoefent de Tao sinds 21 jaar en geeft les in:
de Basis I en II, De IJzeren Hemd 1, 2 3n 3 Qi Gong, Adem Qi Gong, Seksuele Kungfu Meditaties, de Wisdom Qi Gong en Fusie I, II en III, bone marrow qigong Zij combineert haar lessen met voetenbaden, hand/voet en gezichtsmassage Ieder blok nodigt ilona ook een gastdocent uit.

 

 

 

ilona

 

leerling

Voor Wie ?

Wil je je beter geaard voelen? Gecentreerd & ontspannen? Stabieler, sterker en energieker? Zonder je zelf te forceren met een zachte blik naar binnen? Door speelse oefeningen, die je overal en altijd kunt doen: thuis, wachtend, lopend, staand, zittend, achter je bureau, in de auto, bus, tram of trein, zelfs op de fiets?

Voordelen en Resultaten
- het lichaam wordt sterker en fitter
- directe vermindering van stress en een kalm, helder hoofd
- verbetering van de bloed- en energiecirculatie
- opheffing van allerlei blokkades op die zijn ontstaan door emotionele en fysieke stress
- voorkomen en verbeteren van ouderdomskwalen en aandoeningen

 

 

mensen

mensen

Hoe ?

De oefeningen tijdens de training:

- Warming up chi kungs (energie in beweging)
Staande, zittende of liggende lichamelijke oefeningen, die de energie in beweging brengen en het lichaam gezond, open en soepel maken.

- IJzeren Hemd Kung Fu:
Staande oefeningen, die onze interne structuur versterken, zoals pezen, botten, spieren, lymfe stelsel, bloedbanen. (botten van ijzer, huid als zijde)

- 6 Helende klanken:
Zittende of liggende meridiaanstrekkingen met het chanten van klanken. Het effect is dat je organen koelen en ontgiftten, je emoties tot rust komen en in balans raken.

- Innerlijke Glimlach:
Zittende of liggende meditaties, die je in diep contact brengen met je lichaam, waardoor je ontspant en innerlijke rust ervaart.

- Kleine hemelse kringloop:
Zittende of staande meditatie, waarbij we leren op de energiestroom in je rug en voorkant van je lichaam te voelen en te besturen, zodat je je zelf kunt helen en kunt voeden met nieuwe energie.

- Healing Love:
De seksuele energie leren transformeren naar voedende kracht voor klieren, hormonen en hersenen, waardoor je het hele gestel met nieuwe kracht oplaadt.

- Fusie van de Vijf Elementen 1:
Openen van de Pakua, creëren van Parel-bewustzijn, Kalmerende cyclus

- Fusie van de Vijf Elementen 2:
5 Neutrale Emotionele Krachten, Creatieve Cyclus, Openen van het
Middenkanaal, Gordelkanaal

- Fusie van de Vijf Elementen 3:
Openen van de Brug en Regulatorkanalen, werken met Hete Winden, Energetische
Bescherming

- Fusie van de Vijf Elementen Advanced:
Introductie Onder- en Bovenwerelden, Planeten, Kracht-dieren

- Wisdom Qi Gong:
I-kracht training voor amydala's, limbische systeem, gliallcellen en
frontaalkwabben

- Adem Qi Gong en werken met de Velden

- Waarom werken we met het jade ei?
Het jade ei is een natuurlijk hulpmiddel om je bekken spieren te trainen, je energie bij je te leren houden, de doorbloeding van de vrouwelijke organen te vergroten, blokkades op te heffen, daardoor een perfect middel tegen menstruatieklachten, overgangsverschijnselen, frigiditeit, zwangerschapswens etc. Het jade ei is een geslepen stukje jade in de vorm van een ei en in de lengte voorzien van een gaatje. Door het gaatje trek je dental floss, zodat je er actief mee kunt werken en het ei ook weer uit de yoni kunt trekken.
De jade eitjes zijn bij mij te koop tegen inkoopsprijs.

 

 

chi kungs 1

chi kungs 2

chi kungs 3

 

 

 

meditatie objecten